Visumkeuring AUS/CAN/NZ

Immigratiekeuringen voor Canada, Nieuw Zeeland en Australië

U  moet een medisch onderzoek ondergaan  voor een tijdelijk of permanent visum aanvraag voor Australië , Canada of Nieuw-Zeeland. Deze zal worden uitgevoerd door dokter Ritz of dokter Stoks.
.
Let op ! Het adres waar de keuringen op dinsdag en donderdag worden uitgevoerd wijkt af van het adres van de Huisartspraktijk.
Dinsdag en donderdag zitten wij op de volgende locatie :

DC klinieken Amsterdam
Tesselschadestraat 4
1054 ET Amsterdam

 

Stap 1: De Afspraak

U kunt dagelijks bellen voor een afspraak tel: 020-6206809. U krijgt dan een antwoordapparaat waar u de gevraagde gegevens moet inspreken. Graag het volgende inspreken:

  • Uw naam
  • Voor Australië een HAP ID/TRN nummer;
  • Voor Canada eventueel een UMI/IME/UCI nummer;
  • Voor Nieuw Zeeland heeft u nog geen nummer ontvangen; deze zullen wij voor u aanmaken.
  • uw telefoonnummer waarop u te bereiken bent.

De assistente belt u dan tussen 14:00 en 17:00 uur terug om een afspraak in te plannen.
.
Het keuringsspreekuur word iedere dinsdag- en donderdagochtend gehouden. Bij uitzonderingen kan dit in overleg met arts op de andere dagen ingepland worden. Let op dat dit dan op het adres v/d huisartsenpraktijk ( Singel 261,1012WG te Amsterdam ) zal gebeuren.

Stap 2: Formulieren

Gaarne vragen wij u om onderstaand formulier in te vullen en mee te nemen naar de afspraak. Indien dit niet mogelijk is mag u het ons ook per mail sturen. Vermeld hierbij dan graag de datum en tijd van uw afspraak.

 

Stap 3: Het onderzoek

Wij zullen vragen om uw paspoort. U dient zich altijd te legitimeren met uw paspoort, alleen na overleg kan hiervan worden afgeweken!
.
Het is mogelijk dat de cliënt zich tot het ondergoed moet uitkleden voor het lichamelijk onderzoek. Indien wenselijk is het toegestaan om een chaperone mee te nemen naar de afspraak. Voor vrouwen van 40 jaar of ouder kan er op indicatie een borstonderzoek plaats vinden.
.
Ook maken wij van u een pasfoto. U hoeft zelf geen pasfoto mee te nemen. Wij zullen u vragen om urine op te vangen, Wij zullen de urine testen op bloed, glucose en eiwitten. Let op: dit is geldend voor kinderen vanaf 5 jaar. U hoeft voor het onderzoek niet nuchter te zijn.
.
Hierna wordt u gezien door dokter Ritz (m) of dokter Stoks (v) voor de medische keuring. Kinderen onder de 5 jaar gaarne hun consultatiebureau boekjes (van de GG&GD) meenemen.
Heeft u een chronische ziekte en/of gebruikt u medicatie? Lees dan ‘Artsenbrief’
.
Afhankelijk van uw visa zal er aanvullend een longfoto en/of bloedonderzoek plaatsvinden. Dat zal dezelfde ochtend plaatsvinden in de DC kliniek Amsterdam. De hele keuring (inclusief bloed prikken en thoraxfoto) neemt gemiddeld 1 uur in beslag ( afhankelijk van de wachttijd kan het iets langer duren).

Stap 4: De Artsenbrief

Indien u een chronische ziekte, een aangeboren aandoening of een ernstige ziekte heeft of  heeft doorgemaakt verzoeken wij u een brief in Engels van de betreffende behandelend specialist mee te nemen. Hierin moet vermeld staan: de diagnose, de behandeling tot nu toe, het resultaat en de prognose voor de lange termijn.
.
Ook eventuele chronische medicatie dient u mee te nemen met bijbehorende brief van uw behandeld arts.
.
Let op dit alles moet in het Engels!

Stap 5: Kosten

Kosten vanaf 01-03-2016 zijn: 
.
De medische keuring is inclusief 21% BTW €130,00 per persoon. Kinderen onder de 14 jaar inclusief 21 % BTW €65,00 per persoon. U kunt zowel pinnen als contant betalen. Betalen met creditcard, MasterCard of Visa, is ook mogelijk. 

Ziekenhuiskosten voor foto en bloed:
– De chest x-ray (longfoto) kost €75,00
– De kosten van de bloedafname variëren afhankelijk van wat u nodig heeft.
– De laboratorium afnamekosten €20,00.
– HIV €30,00
– Hepatitis B en Hepatitis C €40,00
– Lues (syfilis) €15,00.

Stap 6: Afronding en samenvatting

Afronding

Keuringen worden na afronding direct ingevoerd in het E-medical systeem. U ontvangt per e-mail een kopie van uw dossier voor uw eigen administratie.

 

Samenvatting /Meenemen
–    Formulier met uw gegevens;
–    Paspoort;
–    Eventueel:

  • TRN/HAP ID nummer voor Australië)
  • UMI/UME/UCI nummer voor Canada)
  • NZHR/NZER  voor Nieuw-Zeeland.
    • Deze heeft u mogelijk ontvangen via de E-Medical aanvraagprocedure.

–   Artsenbrief (indien nodig)
–   Voor kinderen onder de 5 jaar het consultatieboekje.

 

Tot ziens op het spreekuur!
Het keuringsteam

Translate »