Informatie

Medicijnvergoeding

Vrijheid van apotheek keuze
.
U bent vrij om te kiezen bij welke apotheek u zich aanmeldt in Amsterdam. Onze praktijk wordt elektronisch verbonden met uw gekozen apotheek zodat uw recepten rechtstreeks doorgestuurd kunnen worden.
.
De dichtstbijzijnde apotheek bij onze praktijk is Dam  Apotheek. Zij zijn gevestigd op de Damstraat 2. De openingstijden zijn 08.30-17.30 uur.

Medicijnvergoedingen

Voor receptplichtige medicijnen en de bijbehorende zorgverlening in de apotheek betaalt u meestal via uw zorgverzekeraar. Hoe hoog deze bijdragen zijn en welke vergoeding u krijgt, hangt af van uw zorgpolis en van de afspraken tussen uw zorgverzekeraar en apotheek.
.
Medicijnvergoedingen zijn helaas door alle regelgeving de laatste jaren erg onoverzichtelijk geworden. Hierover kunt u meer informatie vinden via www.apotheek.nl of www.medicijnkosten.nl

De Huisarts schrijft nu ook PrEP voor

Huisarts schrijft nu ook PrEP voor!! PrEP is een pil met hiv-remmers die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. Door de recente prijsdaling van de pil (50 euro) wordt het steeds toegankelijker en vandaar dat de praktijk dit nu ook aanbied en de noodzakelijke controles verzorgd. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

  • om gezond te blijven;
  • om klachten zelf aan te pakken;
  • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
  • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
  • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
  • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
thuisarts

Rijbewijskeuring

Het is niet mogelijk de rijbewijskeuring bij ons uit te laten voeren.

Hierbij verwijzen wij u graag naar: http://www.rijbewijskeuringenamsterdamenomstreken.nl/

Hier vind u alle informatie betreft de rijbewijskeuring en hoe deze tot stand kan komen.

rijbewijskeuring
OLVG spoedpost RITZ

Avond, Nacht en Weekend

Huisartsenpost/doktersdienst
Buiten de praktijktijden en in de weekenden wordt er waargenomen via de huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Amsterdam samen.
.
Openingstijden:

Iedere werkdag kunt u na 17.00 uur tot 8.00 uur de volgende werkdag terecht. Op zaterdag,  zondag en op feestdagen is de huisartsenpost ook geopend.
.
Maak altijd eerst een afspraak voor dat u naar de post gaat!
En houd uw verzekeringsgegevens bij de hand.
.
Adres Huisartsenpost Amsterdam centrum/oost:
OLVG, Oosterpark 9
088-0030600
http://www.huisartsenpostenamsterdam.nl/home/

Doktersbriefje en verwijzingen achteraf

Beste patiënt,

 

Volgens de KNMG richtlijnen (zie bijlage) geven wij geen medische informatie aan derden, maar alleen aan collega artsen. Indien wij deze informatie verstekken aan collega’s kunnen wij daar een vastgesteld tarief voor rekenen, €39.51 ( schriftelijke beantwoording). Dit komt omdat het niet tot het standaard takenpakket van de huisartsenzorg hoort en dus niet onderdeel van het vaste honorarium van de huisarts.

 

Omdat onze praktijk veel expats heeft en ook Nederlandse patiënten die veel in het buitenland vertoeven, verstrekt de huisarts uit coulance op verzoek medisch verzoek aan niet medici. Echter wordt de informatievoorziening elke keer beoordeeld op redelijkheid.

 

Ook wordt het standaard tarief dan aan u in rekening gebracht, dit dient u bij ophalen van de medische verklaring aan de balie te betalen (dit kan contant of per pin). Het bedrag kan lager uitvallen als er slechts een stempel en handtekening van de arts en geen dossieronderzoek nodig is, te weten €19,75.

 

Zie bijlage voor verdere informatie hierover.

KNMG weigeringsbrief

 

Verwijzingen achteraf

Het is niet mogelijk om achteraf een verwijzing te ontvangen. Dit houdt in dat als je naar een specialist verwezen wilt worden je eerst op het spreekuur dient te komen bij een van de huisartsen. De huisarts beoordeelt dan of de verwijzing terecht is en maakt deze dan in orde.

doktersbriefje ritz
Call Now Button
Translate »